Nieuws


Galerie 't Arthuus is in principe elk weekend op zaterdag en zondag geopend van 12.00-17.00 uur, maar soms komt er iets anders leuks op ons pad. Mocht u toch voor een dichte deur komen, belt u gerust aan of maak een afspraak en we doen de deur graag voor u open. Hieronder en op www.arthuus.nl onder " Openingstijden" vindt u de data wanneer we geopend zijn.

U mag Mieke ook bellen op 06-51447588 of een afspraak maken via info@arthuus.nl 

Van harte welkom!

De galerie is de komende weken geopend op: 

27 en 28 april (nieuwe expositie met Gerrie Koopman, Annelies van Tetering, Lyda Dirkse, Chris Hendriks, Mieke Diekmann, Erik Mangelschots)
4 en 5 mei
11 en 12 mei
18 en 19 mei
25 en 26 mei (25 mei tóch open!)
1 en 2 juni
enz.

 

Mieke Diekmann

Galerie Beeldentuin Atelier 't Arthuus

Eerbeekseweg 13a

7371CA Loenen Gld. 

www.arthuus.nl 

www.miekediekmann.com 

 

Van mei tot oktober 2023 kunnen bezoekers van Park Lingezegen weer genieten van The Colorfield Performance! Vanaf begin mei tot en met eind augustus werken kunstenaars uit binnen- en buitenland aan één groot kleurrijk tijdelijk kunstwerk op het Evenemententerrein aan De Park.

Vervolg op groots succes in 2021

Ruim 65,000 bezoekers bezochten in 2021 (ondanks de Coronatijd) de eerste editie van The Colorfield Performance in Park Lingezegen. Vier en een halve maand konden bezoekers het tijdelijke kunstwerk zien groeien. Het resultaat was één groot kleurrijk veld vol prachtige kunst.

En daar wordt deze zomer een vervolg aan gegeven!


Geestelijk vader en projectleider van The Colorfield Performance Dirk Hakze is blij om weer terug te zijn in Park Lingezegen. "We hebben in 2021 een prachtig project neer kunnen zetten in Park Lingezegen en dat smaakte naar meer. Nu gaan we dit, samen met de kunstenaars, nog eens dunnetjes over te doen".

 

Directeur Sven van Rijswijk van Park Lingezegen is ook erg blij met de terugkeer van The Colorfield Performance naar Park Lingezegen. "De vorige editie van The Colorfield Performance was een groot succes, het liet echt zien hoe mooi de verbinding tussen kunst en natuur te maken is in Park Lingezegen!"

 

Één groot kleurenveld

The Colorfield Performance is een uniek Landart project. Op het Evenemententerrein worden bijna 500 panelen van 1,22 x 1,22 meter opgesteld, die door de zomer heen beschilderd worden door kunstenaars uit binnen- en buitenland. Daarbij werken ze steeds in wisselende groepjes van ongeveer 6 kunstenaars per dag. Iedere kunstenaar kan zijn eigen invulling geven aan het paneel. Er zijn slechts twee regels: er mag met alle kleuren gewerkt mag worden, behalve zwart. En het werk binnen één dag af moet zijn.

De hele zomer te bewonderen op het Evenemententerrein!

The Colorfield Performance is de hele zomer te zien op het evenemententerrein Park Lingezegen en is vrij te bezoeken voor geïnteresseerden. De komende periode wordt gestart met het opbouwen van het kunstwerk. Van 3 mei tot en met 31 augustus kan je de kunstenaars aan het werk zien. Daarna zal het geheel nog tot 2 oktober blijven staan zodat bezoekers het tijdelijke kunstwerk in zijn geheel kunnen beleven.

Meer informatie op   d.hakze@gmail.com of kijk op www.thecolorfieldperformance.nl.